Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Menu
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vacature Doktersassistent in de Huisartsenpraktijk

Locatie:

Midden- Zuid Kennemerland

Dienstverband:

16-32 uur

(BBL- werken & leren)

Heb jij altijd al in de huisartsenzorg willen werken? Of heb jij al zorgervaring, maar wil je doorgroeien naar een nieuwe functie in een huisartsen(dag)praktijk?

Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

BBL-opleiding Doktersassistent in de Huisartsenpraktijk

Voor de regio’s Zuid- en Midden-Kennemerland (van Bennebroek tot en met Uitgeest) zijn wij op zoek naar toekomstige doktersassistenten. In samenwerking met het Nova college in Haarlem organiseert HZK een (erkend) BBL-traject, waarin leren en werken gecombineerd wordt. Dit traject duurt twee jaar en start in de week vóór 1 februari 2025.

Als leerling doktersassistent word jij de ruggengraat en het visitekaartje van de huisartsenpraktijk. Jij wordt eerste aanspreekpunt voor patiënten, je plant afspraken in aan de hand van Triage en je geeft telefonisch advies. Daarnaast doe je als doktersassistente in de huisartspraktijk verschillende medische technische handelingen zoals uitspuiten van oren, geven van injecties, maken van ECG’s en uitrijkjes, doen van urineonderzoek, bloeddrukmetingen etc. En je verwerkt de hierbij horende administratie in een HuisartenInformatieSysteem (HIS).

Wie ben jij?

Als doktersassistente moet je vaak en veel schakelen, dat maakt je werk interessant en vraagt ook om sterk in je schoenen te staan. Jij bent leergierig, gastvrij, dienstverlenend, communicatief sterk, weet zowel zelfstandig als in teamverband prettig te werken en je ondersteunt anderen graag.

Waar ga je werken?

Je gaat bij een huisartsenpraktijk binnen de regio Zuid – of Midden-Kennemerland aan het werk. Binnen deze regio’s hebben wij leerwerkplekken bij praktijken. Wij bemiddelen tussen jou en een praktijk waar jij het allerbest tot je recht komt. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school om de theorie te leren.

Je start met een intensieve 6-weekse opleiding bij het Nova College, om jou zo goed mogelijk voor te bereiden en de basiskennis op te doen.  In deze 6 weken ga je 4 dagen per week aan de slag, inclusief 1 middag meelopen bij je leerwerkplek. Na deze weken ga je minimaal 16 en maximaal 32 uur aan het werk bij een praktijk en ga je nog 1 dag (zeer waarschijnlijk de maandag) naar school.

Informatie over het Nova college en de opleiding vind je ook op: https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-opleidingen/doktersassistent-in-de-huisartsenpraktijk/

Wat bieden wij?

  • Wij zorgen dat jij kan solliciteren naar een fijne leerwerkplek;
  • Een tweejarige opleiding, door jouw leerwerkplek betaald, met de intentie op een baangarantie na diplomering;
  • Salaris conform CAO schaal 3 (€2.327 – €3.162) o.b.v. 38 uur;
  • Vakantiedagen, vakantiegeld, PLB-uren, 13e maand en reiskostenvergoeding conform CAO.

Wat vragen wij?

  • Volledige inzet, enthousiasme en een goede motivatie om doktersassistent in een huisartsenpraktijk te worden;
  • Woonachtig en flexibel inzetbaar in Midden- of Zuid-Kennemerland;
  • Je bent stressbestendig en je hebt een proactieve houding;
  • Je houdt van een dynamische en hectische omgeving, kunt snel schakelen, schuwt de telefoon niet en je kunt goed omgaan met de computer of staat ervoor open om dit te leren

 

Daarnaast is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet als je je inschrijft bij het Nova College in Haarlem; je bent

  • (minimaal) 18 jaar, en hebt
  • (minimaal) mbo 3 niveau, en
  • Je niveau Nederlandse taal en rekenen is 2F, en
  • Je beschikt over een leerwerkovereenkomst 16-32 uur met een SBB- leerbedrijf (een huisartspraktijk waar HZK je aan koppelt als je aan de voorwaarden voldoet)

Heb je een havo- of vwo-diploma, dan sluit deze verkorte opleiding ook goed aan.

Wat moet je doen?

Enthousiast geworden voor deze rol? Leuk!

Stuur je CV en motivatiebrief naar coordinatiepunt@hzk.nl

Je wordt binnen 5 werkdagen benaderd voor een intake als je beide documenten aanlevert.

Let op: zonder deze of 1 van deze documenten word je niet opgenomen in onze procedure.

Tijdpad:         

  • solliciteren, intake, informatieavond (12 nov) , matching, gesprek op praktijk, leerwerkovereenkomst                                          oktober-december 2024
  • start studie                                                                week van 27 januari 2025
  • start praktijk                                                             24 maart 2024
  • diplomering                                                               januari 2027

Andere vacatures